Muzieksubsidie

Sinds augustus 2016 wordt er op de Gaspard nog meer aandacht geschonken aan muziek.
We hebben de muzieksubsidie toegekend gekregen voor de komende drie jaar.
Op deze pagina kunt u meer lezen over onze muziekactiviteiten.

 

Muziek op de Gaspard

Woensdag 29 maart was er een ouderavond. Één van de muziekleerkrachten gaf een workshop; hierbij de handout.

We zijn er best een beetje trots op dat wij als Gaspard de Muzieksubsidie hebben binnengehaald! En daar gaan we de komende drie jaren veel leuke dingen mee doen. Hieronder geven wij een impressie van de activiteiten die we dit schooljaar al zijn gestart.
We gaan in iedere groep méér zingen en daarom hebben we een nieuw digibord programma (Eigenwijs Digitaal) aangeschaft om makkelijker even te kunnen zingen.

 Alle groepen hebben wekelijks muziekles, de ene week gegeven door de muziekleerkracht en de andere week gegeven door de eigen groepsleerkracht.
Het team van de Gaspard volgt gitaar- of pianoles om de liedjes in de eigen groep binnenkort te kunnen begeleiden. Binnenkort spelen we ons eerste sinterklaasliedje.
Afgelopen september is het schoolkoor begonnen met oefenen. Hun eerste optreden was bij de start van de Kinderboekenweek.

In december van 2016 heeft het koor gezongen bij de Volkskerstzangdienst in Baarn.
Kinderen die mee willen zingen, kunnen zich opgeven via hun juf/meester.

 

De eerste groep kinderen heeft al instrumentles gehad op ukelele of op keyboard. Deze lessen worden gegeven door docenten van de Muziekgarage, waarmee wij als school een samenwerkingsverband zijn aangegaan.

De lessen vinden plaats op woensdagochtend van 11.15 tot 12.15 uur tijdens ons creatief uur. En wat is het leuk om al na een paar weken een liedje te kunnen spelen! Iedere 8 weken (blok) kunnen er nieuwe kinderen deze lessen krijgen. De ukelele mag je mee naar huis nemen om te oefenen. En op het leerplein mag je oefenen op het keyboard (even vragen aan je juf/meester).

  
Ilja en Björn (8) oefenen hier samen de wijsvingerwals op de piano.

Calvin (8) zegt over de ukelele-lessen: Ik heb een nieuw instrument geleerd en liedjes leren spelen.
Kimberly (8) zegt over de ukelele-lessen: Ik heb heel hard geoefend en ik moet nu nog steeds oefenen want ik heb woensdag een optreden op school. Spelen op de ukelele moet je zeker een keer proberen want het is superleuk. Ik ga er ook op.
Ilja (8) zegt over zijn keyboardlessen het volgende: Het is leuk, de 8 weken zijn het ECHT waard. De lessen waren leuk en leerzaam.
Björn (8) heeft een tip: Dat je op je gevoel moet spelen.
Lieke (5) zegt over de keyboardlessen: Je kunt heel veel leuke fantasie gebruiken. Het is superleuk, maar soms lastig. Leuk, want mijn vader speelt het ook.
Linus (5) vertelt wat hij heeft geleerd van de keyboardlessen: Als je moet samenspelen en je doet het verkeerd, doe dan net alsof er niks is gebeurd. Dit wil hij zeggen aan andere kinderen: Ik zou als ik jou was ook op keyboardles gaan!
Liam (5) zegt het volgende over de ukelele lessen: Ik heb geleerd hoe je de grepen moet pakken.                                         
 
Woensdagochtend 9 november hebben de kinderen van de instrumentlessen ons laten horen wat ze allemaal hebben geleerd. En dat klonk super leuk! Van alle kleine en grote luisteraars kregen ze een enorm applaus.
 
           
 
We houden u/je op de hoogte van ons muziekavontuur!De muziek juffen, Juf Marja en juf Johanneke
 
Geen titel
Geen titel
Geen titel
Geen titel
Geen titel
Geen titel